Biserica

Ro. cu diacritice |   Ro. fara diacritice
Rumänska |   Svenska

Rumänska ortodoxa kyrkan
Rumänska ortodoxa stiftet i norra Europa
Rumänska ortodoxa församligen i Göteborg

Den rumänska ortodoxa församlingen i Göteborg ger religös assistans till alla rumänskortodoxa bosatta i västra, centrala och norra Sverige. På begäran från församligens medlemmar, kan församligens präst förflytta sig inom detta område för att förätta den Heliga Liturgin, Dopet, Vigseln, de Sjukas Smörjelse, Begravningsgudstjänsten, Åminnelsegudstjänsten, Vattenvälsignelse där man välsignar huset med heligt vatten (Sfestanie), m. m.
Följande orter ingår i församligen:
-Göteborg, Borås, Skene, Kinna, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn
-Vårgårda, Herrljunga, Falköping, Husqvarna, Nässjö, Eksjö, Skövde
-Stenungsund, Uddevalla, Trollhättan, Vänersborg, Lidköping, Mariestad, Karlstad
-Varberg, Falkenberg, Halmstad, Laholm, Hyltebruk, Hylte, Smålandstenar, Gislaved, Värnamo, Strömsnäsbruk, Markaryd, m. fl.
Prästen svarar också på de religösa behov som finnes hos de rumäner som är bosatta i norra Sverige.

Information om när gudstjänster hålls kan erhållas från präst Culai Enache i Göteborg på telefon 031-135984.
Vi väntar på er att kontakta oss!

P.S.

Församlingens kontor och postadress:   Erik Dahlbergsg. 12, 411 26 Göteborg, Sverige, Tel: 031 -135984.

Adressen till den rumänska ortodoxa kyrkan (församlingens besöksadress) är:   St. Matteus Kapell, Västra Begravningsplatsen, Mariagatan 28, ingången vid kyrkogården i Majorna, vid Mariaplan eller Tysklandsterminalen.
Hur kommer man till kyrkan? Tag spårvagn 9 mot Saltholmen, eller spårvagn 11 mot Kungssten eller med bil, se kartan nedan:

Förstora kartan

Calendar Creștin Ortodox 2009